La societat civil catalana reacciona contra la sentència amb una marxa unitària liderada per Òmnium Cultural, sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'

2010-06-29 20:25

'La manifestació és en demanda de respecte a la voluntat del poble català i en defensa del dret a decidir'

Muriel Casals, Pepe Àlvarez, Joan Carles Gallego, Salvador Giner i Jordi Porta encapçalaven aquest matí, com a portaveus, la presentació de la manifestació de la societat civil convocada per Òmnium en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

La manifestació, que s’espera que sigui massiva i unitària, serà a Barcelona el proper 10 de juliol. S'iniciarà a Diagonal/Passeig de Gràcia i encara s'ha de concertar el final del recorregut.

Sota el lema "Som un nació. Nosaltres decidim", la manifestació es farà en demanada de respecte a la voluntat del poble català. Catalunya, com tota nació, té el dret –inalienable per cap constitució- de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania.

Òmnium vol que aquesta marxa sigui una mostra d’unitat i espera que al llarg de les propers hores la marxa sumi adhesions de tots aquells ciutadans, entitats i formacions que en comparteixin el lema i els objectius. Fins ara ja s'hi han adherit: PSC, CiU, ERC, ICv, CCOO, UGT, Intersindical, IEC... La llista es farà pública al web www.somunanacio.cat en breu.

La manifestació s’iniciarà a Diagonal amb Passeig de Gràcia i el punt final del recorregut encara està per determinar.

Òmnium Cultural ja va anunciar el passat més d’agost que lideraria la resposta de la societat civil catalana en una marxa el màxim d’unitària possible com a gest de “dignitat democràtica davant la no legitimitat del Tribunal Constitucional per a tocar l’Estatut. També llavors, Òmnium va plantejar que la marxa seria encapçalada pel expresidents Maragall, Pujol, Barrera i Rigol i en aquell mateix moment diverses entitats i sindicats van expressar la seva intenció de sumar-s’hi.

Tota la informació a www.somunanacio.cat